Grb
Serbian Government
Directorate for eGovernment
Ministry of State Administration and Local Self-Government

Стојановић: уштеде и до 15 милиона евра ако сервисе правимо у “Cloud”-у

Панел дискусија „Како да ми управљамо пословним процесима, а не они нама“ одржана је данас у оквиру конференције Бизит 2015 коју другу годину за редом организује највећа домаћа ICT медијска кућа, PC Press.

М-4 образац одлази у заборав

М-4 образац ускоро одлази у заборав! Захваљујући сарадњи Дирекције за електронску управу и ПИО фонда, документ за утврђивање стажа осигурања, зараде и висине уплаћених доприноса, државне институције ће размењивати између себе, без потребе да га грађани одлазе на шалтере и сами прибављају. Новине које се односе на М-4 образац биће само први корак ка потпуној дигитализацији услуга ПИО фонда. Уместо у редовима и пред шалтерима грађани ће, захваљујући најављеној сарадњи, све услуге које Фонд нуди моћи да користе у потпуности online – путем Националног портала еУправа.

Е Инспектор – Ударац на сиву економију и корупцију

Уместо пред шалтерима и уз помоћ компликованих процедура и гомиле образаца грађани и представници компанија у Србији моћи ће да комуницирају и прате рад и извештаје инспекција у потпуности online. Све ово биће могуће захваљујући захтевном пројекту еИнспектор који је данас свечано представљен у Клубу посланика, а који ће до 2017. године објединити све инспекторате и тако побољшати њихову ефикасност и транспарентност у раду.